Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Člani sveta zavoda ptujskega doma upokojencev so si na seji sinoči oddahnili, saj se epidemiološka slika v domu po dveh mesecih počasi izboljšuje. V času izjemnih psihofizičnih naporov so uspeli pridobiti še gradbeno dovoljenje za novo enoto v Žabjaku. Člani sveta zavoda so se dogovorili tudi, da bodo ponovili razpis za novo strokovno vodjo, saj je dosedanja Vesna Šiplič Horvat - zaradi upokojitve direktorice Jožice Šemnički - postala direktorica.

Nova direktorica ptujskega doma Vesna Šiplič Horvat je bila zadnji dve leti strokovna vodja. Delovanje enega največjih domov za starejše s petimi enotami in skoraj 700 stanovalci dobro pozna. S premišljenimi ukrepi je prispevala k zajezitvi okužb v domu. Te se že cel december zmanjšujejo. Vesna Šiplič Horvat: "Trenutno imamo 55 stanovalcev v rdeči coni, samo od včeraj je 20 naših stanovalcev ozdravelo in so se vrnili v svoje sobe, stanje se umirja in pričakujemo da do konca leta pridemo na zeleno vejo."

Po dveh tednih vnovičnih obiskov svojcev v domu Šiplič Horvatova ugotavlja: "Zaradi obiskov ne beležimo povečanja okužb oziroma okužba na novo ni bila vnešena." Predsednica Sveta zavoda Simona Lacko pa dodaja: "Absolutno podpiramo to odločitev, ker vemo kakšna je situacija, koliko si svojci želijo stikov svojih najbližjih."

Kljub boju z epidemijo so v teh dneh uspeli v ptujskem domu pridobiti gradbeno dovoljenje za novo enoto v Žabjaku. Direktorica Vesna Šiplič Horvat: "Prizadevamo si, da bi večji del investicije bil sofinanciran s strani resornega ministrstva."

Gradnjo doma z dvesto posteljami ocenjujejo na več kot 15 milijonov evrov.