Epidemiološka slika v Slovenski Bistrici je skrb vzbujajoča. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Epidemiološka slika v Slovenski Bistrici je skrb vzbujajoča. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Slovenska Bistrica kaže zelo slabo epidemiološko sliko, podatki so v primerjavi s stanjem v državi skrb zbujajoči.

Epidemiološka slika v Slovenski Bistrici je ena izmed slabših v Sloveniji. V zadnjih tednih so zabeležili tudi po petsto novih okužb na teden. V tamkajšnjem zdravstvenem domu na dan odvzamejo okoli sto brisov, delež pozitivnih pa je 50-odstotni, kar je visoko nad državnim povprečjem. Na resnost položaja kaže tudi število nujnih intervencij reševalne službe, ki so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečale kar za 65 odstotkov. Večina jih je povezanih s poslabšanjem stanja zaradi bolezni covid-19. Župan dr. Ivan Žagar poudarja: "Okuženi so predvsem delovno aktivni prebivalci; je pa vprašanje, kje se okužijo, ali na delovnem mestu, ali doma ..."

Župan še poudarja, da bi se Bistričani morali obnašati odgovorneje in se vzdržati druženj: "Vemo, da socialno življenje naj ne bi potekalo, a obstaja."

Doslej so v Slovenski Bistrici potrdili 1650 okužb, kar pomeni skoraj 6400 okužb na 100 tisoč prebivalcev, kar je recimo skoraj enkrat več kot v Ljubljani ali za tretjino več kot v Mariboru. Tudi število umrlih v občini ni majhno, umrlo je namreč že 26 občanov, od tega 12 v bistriški enoti Doma dr. Jožeta Potrča.