Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor
Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor

V Mariboru se je začel 28. poletni festival Lent, ki je drugačen, kljub vsem pa privlačen, saj na številnih odrih po mestu nastopajo izjemni slovenski ustvarjalci, ki v teh težkih časih potrebujejo našo podporo, sporočajo iz mariborskega Narodnega doma.

Program letošnjega festivala, ki je nastajal v težkih razmerah in so ga večkrat spreminjali, bo na 20 manjših prizoriščih na Lentu, v mestu in v parku ponudil okoli 250 različnih dogodkov. Festival kljub spremembam še naprej sledi konceptu »prireditve za različne želje in generacije«, na odrih pa bomo videvali predvsem slovenske izvajalce. » Šele ko si pogledamo program, ki je zelo atraktiven, vidimo, kako bogato ponudbo kakovostnih, izjemnih umetnic in umetnikov premoremo v Sloveniji«, pove direktor festivala Vladimir Rukavina.

Velikega odra na Dravi letos ni, tudi kulinaričnih pokušin slovenskih kuharjev Sladolenta ne, pa ognjemeta, saj je zdravstveno tveganje za organizacijo takšnih dogodkov preveliko. Največje prizorišče Večerov oder, letos bo na Rotovškem trgu v mestu, sprejme 340 obiskovalcev, na njem pa bodo nastopili nocoj Siddharta, v prihodnjih večerih pa med drugimi še zasedbe Siti hlapci, Elvis Jackson, Dan D, Lačni Franz in Vlado Kreslin.

Festival ponuja tudi koncerte jazza in rocka, šansone, etno in klasično glasbo, pa nastope uličnih gledališč in fokloristov, stand up komedije. Raznoliko festivalsko dogajanje na mnogih manjših prizoriščih bo razgibalo življenje v mestu. » Festival v mesto znova prinaša živahen utrip in veselje ! Pridite, lentajmo skupaj, varno, ogovorno in lepo bo«, vabi Rukavina.

Mariborski Lent začenjajo programi Živih dvorišč, Art kampa in nastopi manjših glasbenih skupin sklopa Pozor-Muzika na cesti. Koncerti, predstave in nastopi uličnih gledališčnikov bodo nadaljevali tudi večerni festivalski utrip.