"Mislim, da je čas, da naznanim, da grem v športni pokoj," pravi Filip Flisar. Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na današnji novinarski konferenci sporočil, da končuje kariero.

Slovenija smučarski kros pozna zaradi Filipa Flisarja, velja pa tudi obratno. Simpatični Mariborčan z brki je v svetovnem pokalu osvojil sedem zmag, vrhunca ostajata osvojitev velikega kristalnega globusa v sezoni 2011-12, tri leta pozneje, natančneje 25. januarja 2015, pa je postal še svetovni prvak.

Pet let pozneje in dveh nastopih na olimpijskih igrah se v tej koronski sezoni ni znašel najbolje. Zaradi bolezni je izpustil uvodni tekmi, po odpovedi svetovnega prvenstva in prekinitvi svetovnega pokala pa ne najde več motiva za nadaljevanje smučarske zgodbe. Filip Flisar: "Ta odločitev ni prišla čez noč. Jaz sem se že nekaj časa odločal za to. Moja želja je bila, da bi še nastopal na eni zadnji tekmi. Zato ker po uspešni karieri, kot sem jo imel, ni ravno fajn, da se na zadnji tekmi poškoduješ, tako kot sem se jaz. Vidimo, da 'korona' ne popušča, tekme so nam odpadale, .. Mislim, da je čas, da naznanim, da grem v športni pokoj. To je to."

Poln idej, kot je Filip Flisar vedno bil, brez športa ne bo ostal dolgo. Kakšni pa so njegovi načrti za prihodnost, pa boste lahko izvedeli na Radiu Maribor nedeljskem športnem popoldnevu, v živo pa se bomo z njim ob slovesu od smučarskega krosa družili v prvem ponovoletnem ponedeljkovem 3. polčasu (oddaji, ki je na sporedu vsak ponedeljek po 13. uri) na programu Radia Maribor.