Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Začela se je nova sezona v Dupleškem wakeparku – parku za deskanje in smučanje na vodi. Letos obljubljajo še pestrejšo ponudbo, preuredili pa so tudi celoten izgled parka, ki ga je lani poplavila Drava. Tako so osrednji gostinski objekt preselili na višje mesto. Nekaj novosti pa so pripravili tudi na jezeru.
V Wakeparku Dooplek v zadnjih mesecih niso mirovali in so preselili osrednji gostinski objekt, ki ga je lani poplavila Drava, na višje mesto. Ob samem jezeru pa so pripravili nekaj drugih novosti. Kot pravi vodja wakeparka Aljaž Jurša, pa bo letos, kot novost na voljo tudi 16 metrska cev.
V prihodnjih letih načrtujejo še nadaljnje širjenje parka in športnih aktivnosti. Sicer pa so letos ob jezeru otrokom na voljo tudi igrala, na njem pa bo kmalu zrasel tudi vodni park, z napihljivimi plavajočimi blazinami. Občina je uredila tudi celotno okolico gramoznice, saj so zdaj ob potki postavili smetnjake in klopce. V gradnji pa je tudi parkirišče, ki bo namenjeno tudi avtodomom.
V wakeparku pa načrtujejo tudi, da bodo v novi sezoni izpeljali mnoge prireditve. Prva večja bo že maja, ko bodo 24. - 26. maja gostili mednarodno tekmovanje, Golden wake tour. Pričakujejo tekmovalce iz vseh evropskih držav in tudi veliko Slovencev. Ob tem pa upajo, da bo t. i. wakeanje po tem tekmovanju postalo še popularnejši šport v Sloveniji.


Celotna oddaja Malo na okrog iz Wakeparka Dooplek in Pustolovskega parka Vurberk:

Wakepark Duplek