Proračun v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so sprejeli že v času prejšnjega občinskega sveta. Gre za pet milijonov evrov in je eden večjih proračunov v petnajstletni zgodovini te občine. Čaka jih kar nekaj velikih projektov, med njimi gradnja novega vrtca in dokončanje kolesarskih stez, ki vodijo čez Sveti Jurij, vse do meje z Lenartom na eni in Pesnico na drugi strani.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Trenutno niso zadolženi, a se bodo za izvedbo večjih projektov verjetno morali odločiti tudi za to. Projekt gradnje kolesarskih stez morajo končati do poletja prihodnjega leta.
"Okrog milijon in pol je vrednost kolesarke na območju naše občine, 400 tisoč bomo morali poravnati iz občinskega proračuna," pravi župan Svetega Jurija v Slovenskih goricah Peter Škrlec, ki je župan v petem, ampak, kot sam pravi, hkrati zadnjem mandatu.

V prihodnjih dveh letih bodo gradili nov vrtec pri osnovni šoli, saj je obstoječi že premajhen:
"Projektantska vrednost je 2 milijona evrov, smo pa bili tudi uspešni na razpisu Ministrstva za šolstvo in šport."

Investitorji se kar radi odločajo za gradnjo stanovanjskih zgradb in tudi hiš v Svetem Juriju. Komunalno infrastrukturo bodo urejali še na treh območjih v občini, tako v naselju stanovanjskih hiš, kot tudi v obrtni coni.

"V naši občini imamo 90 kilometrov občinskih cest, ki jih vzdržujemo čimbolje, kot nam dopušča občinski proračun," dodaja župan.

Veliko vlagajo tudi v razvoj turizma, kmetijstva in podjetništva, saj si kot kmetijska občina želijo tudi turizma in podjetništva.