Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Težave so se začele v začetku julija, ko je podjetje Indrast že skoraj končalo polaganje kanalizacije na Hrovatovi ulici in dela nadaljevalo na Domadenikovi. Občina meni, da so se Domadenikove ulice lotili brez razpisa, zato so podjetje odpoklicali, ulici pa sta ostali nedokončani.

"Za obnovo Domadenikove ulice smo 16. julija objavili razpis. Na portalu so se zdaj pojavila neka vprašanja, popisi se usklajujejo in rok prijave je podaljšan. Odpiranje ponudb bo 2. avgusta. Glede Hrovatove ulice pa je bilo podjetje Indrast pozvano, da dela dokonča. Odgovora špe nismo prejeli," pojasnjuje Boštjan Štuhéc iz kabineta mariborskega župana.

Iz podjetja Indrast pa sporočajo, da so delali v skladu z dogovorom in se na zahtevo občine z gradbišča tudi umaknili. Ali bodo Hrovatovo ulico vendarle dokončali, nam niso odgovorili. Odgovore z odprtim pismom mariborskemu županu terja tudi Krajevna skupnost Limbuš. Predsednik Andrej Šauperl:

"V tem odprtem pismu smo prosili za konkretne odgovore s konkretnimi datumi. Nismo jih dobili. Pravzaprav na nobeno od naših alinej niso dali konkretnega odgovora. Če koga pismo zanima, si ga lahko prebere na Facebook strani Krajevne skupnosti Limbuš."

Z dokončanjem Hrovatove in Domadenikove ulice pa gradnje limbuške kanalizacije še ne bo konec. Na obnovo čaka še pet ulic, ki jih občina namerava obnoviti s pomočjo evropskih kohezijskih sredstev.