Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Hotela Bolfenk in Videc na Pohorju, ki sta po stečaju športnega centra zamenjala že več najemnikov, je po zadnjem razpisu slabe banke prevzel v upravljanje mlad domačin Denis Šlak. Pravi, da so njegovi načrti dolgoročni.

Šlak že nekaj časa najema 20 apartmajev v štirih objektih tik poleg hotelov Videc in Bolfenk, ki jih je do zdaj upravljal Miran Ferk, po njegovem umiku, pa je izkoristil priložnost in svojo nastanitveno ponudbo razširil še s 405 hotelskimi ležišči. S temi hoteli, kot pojasnjuje že nekaj časa živi, saj si njegova družina lasti podjetje, ki je vzdrževalo objekte in okolico, pri čemer je pomagal tudi sam.

V projekt skupaj s finančnim partnerjem

V nov poslovni izziv se je podal skupaj s poslovnim partnerjem, ki pa ga za zdaj ne želi razkriti. Zatrjuje zgolj, da je resen partner iz Slovenije, brez katerega se tega projekta ne bi mogel lotiti.

Turistični potencijal je velik

Novi najemnik je prav tako prepričan, da je turistični potencial teh nastanitev velik. Kot dodaja, lokacija ponuja mnoge možnosti za poletne in zimske prostočasne dejavnosti, ki jih želi popestriti še s kulinariko in z že obstoječim velnesom, bazenom, igrišči in tudi potjo med energijskimi točkami. Zgodbo naj bi razvijal dolgoročno, zato ne izključuje možnosti, seveda, če bo prva sezona uspešna, da bi objekte od DUTB tudi odkupil.

Sicer pa hotela že sprejemata rezervacije, če bo vse po načrtu, pa bosta odprta od 4. oktobra naprej.