Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Zaradi epidemije so se lani številna podjetja znašla v nezavidljivem položaju, Impol iz Slovenske Bistrice pa je kljub vsem težavam lani posloval dobro, zaradi epidemije niso odpustili niti enega zaposlenega, v zadnjem četrtletju pa so celo opazili zelo povečan obseg naročil.

V Impolu so kljub vsem težavam zaradi epidemije z lanskoletnimi rezultati poslovanja zadovoljni, pravi glavni izvršni direktor Andrej Kolmanič: "Če jih primerjam s cilji, ki smo si jih zadali za leto 2020, ne moremo reči, da so odlični, a če primerjam s konkurenco oziroma vso industrijo, ki se je ukavrjala s posledicami koronakrize, pa smo lahko zadovoljni."

Lani so proizvedli 220 tisoč ton proizvodov, kar pomeni več kot 20 tisoč ton manj kot leto prej. "Ta številka pove, da smo izgubili en mesec proizvodnje, in s tem posledično prodaje; je pa treba ob tem povedati, da zaradi tega nismo odpustili niti enega zaposlenega," pravi Kolmanič.

Pri poslovanju so realizirali 584 milijonov evrov prihodkov. "Čisti dobiček je znašal dobrih 14 milijonov evrov," tako Kolmanič.

Že v zadnji četrtini lanskega leta so opazili izredno povečanje povpraševanja po njihovih izdelkih in ta trend se nadaljuje tudi letos. Večjih naložb za letos ne načrtujejo, trenutno pridobivajo gradbena dovoljenja za izgradnjo dveh novih hal za širjenje proizvodnje finaliziranih izdelkov in odkovkov. V Impolu pa tudi zaposlujejo, samo letos so na novo zaposlili že več kot 50 delavcev.