Foto: Radio Maribor/Impol
Foto: Radio Maribor/Impol

Skupina Impol iz Slovenske Bistrice, ki je peti največji izvoznik v Sloveniji in zaposluje okoli 2500 ljudi, v teh dneh deluje kot običajno, pojasnjuje glavni izvršni direktor Andrej Kolmanič: "Delamo normalno, s koronavirusom nimamo težav, ker smo dobro poskrbeli za zaščito zaposlenih. "

Pričakujejo pa, da težji časi za družbo šele prihajajo, maja in junija bo verjetno malce zahtevnejše poslovanje zaradi dejstva, da se industrija v evropskem prostoru prebuja zelo počasi, predvsem in največ težav je v avtomobilski industriji. Impolove zlitine imajo namreč pomembno vlogo pri ustvarjanju avtomobilske industrije, v katero bodo vlagali v prihodnje.

V tem trenutku se potrjuje njihova dobra odločitev, da imajo zelo razpršeno ponudbo svojih izdelkov, zaradi česar njihova proizvodnja ni skoraj nikoli ogrožena, zatrjuje Kolmanič: "Nekateri segmenti se upočasnijo, pri drugih branžah, kot sta prehranska in farmacija, kjer mi tudi sodelujemo, pa se je obseg zelo poveča, tako da je to naša velika konkurenčna prednost."

Naročil imajo za zdaj še dovolj, večja težava je odprema izdelkov, saj je ta veliko počasnejša, kot je bilo dogovorjeno. So pa v teh dneh odprli tudi spletno trgovino za prodajo svojih izdelkov.