Dijaški dom Lizike Jančar Maribor Foto: Radio Maribor
Dijaški dom Lizike Jančar Maribor Foto: Radio Maribor

Za bodočimi dijaki in študenti je prvi od dveh informativnih dnevov, ko so lahko spoznali, kaj ponujajo različne srednje šole in fakultete. Informativne dneve pa so pripravili tudi dijaški in študentski domovi, ki možnosti bivanja - tako kot tudi šole - predstavljajo s pomočjo spletnih predstavitev. Te bodo tudi jutri, v dijaških domovih pa se je mogoče dogovoriti tudi za osebni obisk in ogled od blizu.

Že drugo leto zapored se srednje šole in fakultete bodočim dijakom in študentom predstavljajo prek spleta, na enak način pa so predstavitve pripravili tudi dijaški in študentski domovi. Ogledati si jih bo mogoče še jutri dopoldne, pojasnjuje ravnateljica dijaškega doma Lizike Jančar Maribor Bojana Peruš Marušič: "Naši vzgojitelji, naši pedagoški delavci bodo povezani z bodočimi dijaki prek zooma v soboto med 9. in 13. uro vsako polno uro."

Si pa je mogoče dijaške domove ogledati tudi v živo, a le po predhodnem dogovoru, pojasnjuje ravnatelj dijaškega doma Drava Maribor Ivan Sagadin: "Dijaki in njihovi starši si to lahko ogledajo, s tem, da se telefonsko najavijo in pod pogoji PCT. Ker eno je digitalna oblika, drugo pa je videti stvar v pravi obliki."

Tako kot dijaški, tudi mariborski študentski domovi svoje stavbe pospešeno prenavljajo, tudi letos načrtujejo prenovo dveh domov in telovadnice. Bodoči študenti pa bodo lahko več o življenju v študentskem domu izvedeli jutri. Direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru Maja Krajnc Ružič: "Predstavitev študentskih domov bo potekala ob 13.30 uri, povezava pa je tudi objavljena na naših spletnih straneh."

Bo pa mariborskim študentom jeseni na voljo še en dom, zdajšnji Dijaški dom Maribor, ki bo 1. julija postal del Študentskih domov Univerze v Mariboru.