Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V vodstvu II. gimnazije Maribor se z začetkom novega šolskega leta obeta sprememba. Ivan Lorenčič po več desetletjih ravnateljevanja odhaja v pokoj.

Svet zavoda II. gimnazije je novega ravnatelja izbiral med tremi kandidati. Prepričal jih je profesor fizike Marko Jagodič. Ta je prejel tudi pozitivno mnenje mestnega sveta, svet zavoda pa pred dokončno potrditvijo čakajo še na mnenje ministrstva, je povedala predsednica Sanja Cvar:

"Naša šola je seveda v dobrem stanju in imamo krasne dijake, imamo, mislim da, tudi zelo dober učiteljski zbor. Mi pričakujemo in mislimo tudi, da bo tako, da bomo šli s tem tempom naprej."

Tudi Marko Jagodič meni, da od predhodnika prevzema urejeno šolo z utečenim načinom dela, ki ne potrebuje korenitih sprememb:

"Verjetno bo največji izziv z vsem, kar se na šoli dogaja, nadaljevati, tudi zaradi koronske situacije ... Stvari so malo, bom rekel, poniknile, treba jih bo ponovno vzpostaviti."

Razmišlja tudi o izboljšavah, kako šolo narediti še učinkovitejšo in prijetnejšo. Dosedanji ravnatelj Ivan Lorenčič je šolo vodil že med letoma 1982 in 1993, v času usmerjenega izobraževanja in vrnitve h gimnazijskemu programu in uvedbe mednarodne mature, športnega oddelka in angleškega gledališča. Ravnatelj je ponovno postal leta 2001:

"Najboljši spomini so, da smo ogromno novih stvari naredili in da so bile vse stvari, ki so bile narejene s strani učiteljev in dijakov, narejene z eno veliko energijo in dobro voljo in, takšen občutek sem imel, užitkom. Da to ni bila le stvar neke prisile, nekih projektov, ki jih ravnatelj dela in jih zato morajo tudi oni."

Izbiro naslednika ocenjuje kot dobro.