Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Leta čakanja na različna soglasja in gradbeno dovoljenje so se danes za Pragerčane končno končala. Investitor je končno pridobil gradbeno dovoljenje za nadgradnjo vozlišča Pragersko.

Danes je Ministrstvo za okolje in prostor investitorju Direkciji za infrastrukturo izdalo gradbeno dovoljenje za ureditev vozlišča Pragersko, nam je potrdil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič: "Nas pa veseli dejstvo, da smo po mučnih mesecih dočakali dan, da je izdano gradbeno dovoljenje. Tako da v kratkem času izvedemo uvedbo v delo; to je stvar dni ali tednov. Nato začnemo z vsemi deli."

Za izvedbo gradbenih del je že več let podpisana pogodba z izvajalcema Riko. Rok za dokončanje del je 25 mesecev od dneva uvedbe v delo. Investicija predvideva tudi zgraditev podvoza in rekonstrukcijo železniške postaje, kar Pragerčani že nestrpno čakajo, predsednik krajevne skupnosti Pragersko Matej Arnuš.

Vrednost investicije nadgradnje vozlišča Pragersko je slabih 89 milijonov evrov, s 40 milijoni evrov pa bo projekt sofinancirala Evropska unija iz Sklada za regionalni razvoj.