Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V času večjega števila prednovoletnih zabav, dogodkov in prireditev bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Alkohol je namreč še zmeraj ključni sekundarni vzrok prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor.

Pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bil letos, do oktobra, delež alkoholiziranih povzročiteljev na območju policijske uprave Maribor znašal kar 20 odstotkov. V več kot 17-ih odstotkih je bil alkohol prisoten tudi pri prometnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami. To pomeni, da je alkohol še vedno velika težava tudi v prometu, še očitnejša pa je v času različnih praznovanj. Predstavnik policije Boris Veberič: "Vsekakor pa udeležence v cestnem prometu pozivamo, da ne vozijo, če so zaužili alkohol. Za prevoz naj uporabijo javni prevoz oz. osebo, ki ni uživala alkohola."

Policisti bodo v prihodnjih dneh na različnih lokacijah, predvsem pa v bližini organiziranih praznovanj, poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Akcijo so že začeli!

Ob tem policisti opozarjajo, da so pozimi ceste še posebej nevarne. Zato bodimo posebej previdni in preudarni na cestah, saj z nevarno vožnjo ne ogrožamo zgolj sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu.