Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Začasno vodenje Zavoda za turizem Maribor je po odstopu direktorice Doris Urbančič Windisch prevzel Jure Struc, ki se omenja tudi kot najverjetnejši novi direktor zavoda.

Nekdanji direktor Večera in vodja trženja v Pivovarni Laško Jure Struc bo zavod kot vršilec dolžnosti direktorja začasno vodil največ šest mesecev oziroma do izbire novega direktorja, je povedal predsednik sveta zavoda Zdravko Luketič. Razpis bo razpisan po uradni primopredaji poslov, ki naj bi se po pričakovanju članov sveta zavoda zgodila še ta teden.

Novi časi za zavod

Novi direktor bo prevzel reformiran zavod za turizem. Mestni svetniki so na septembrski seji ustanoviteljske pravice skrčili s štirih občin le na mariborsko, iz imena Zavod za turizem Maribor – Pohorje pa so odstranili Pohorje. Župan Saša Arsenovič napoveduje, da se bo razvoju turizma na Pohorju in v okoliških občinah posvetila nastajajoča Razvojna agencija Podravje, Zavod za turizem Maribor pa bi fokus usmeril na mestni turizem. Glavna cilja sta uskladiti mestne ponudnike dogodkov in poskrbeti, da bo Maribor zanimiv 12 mesecev na leto. Predsednik sveta zavoda Zdravko Luketič pa poudarja tudi pomen prilagajanja na spremenjeno povpraševanje v času koronavirusa.

Struc ima podporo občine

Novi v. d. direktorja Jure Struc je sicer tudi glavni kandidat za prevzem direktorske funkcije, saj ga mariborski župan javno podpira. Struc se na naša vprašanja še ni odzval.