Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na konferenci Podim se je v Mariboru zbralo skoraj tisoč predstavnikov zagonskih podjetij, uveljavljenih podjetij in vlagateljev. Podim velja za največji start-up in tehnološki dogodek v regiji, drevi pa bodo razglasili tudi najboljši slovenski start-up leta 2019.
Organizatorji so za tokratno tridnevno konferenco Podim prejeli kar 700 prijav start-upov, izbrali so 160 najperspektivnejših. Ti se na Podimu srečajo s potencialnimi vlagatelji, skladi in poslovnimi angeli, ki jim ne le z vložkom, pač pa tudi z nasveti pomagajo do uspeha. Priložnosti za naložbe so na Podimu iskali številni mednarodni skladi, mladim inovativnim podjetjem pa so na voljo tudi sredstva Slovenskega podjetniškega sklada, ki je od leta 2006 podprl že več kot 700 mladih, inovativnih podjetij, vanje vložil 53 milijonov evrov, ta podjetja pa so ustvarila več kot 2000 delovnih mest. Med njimi pa je tudi nekaj izjemno uspešnih - gazel.

"V prihodnjem petletnem obdobju bo na voljo 77 milijonov evrov novih spodbud za 300 novih timov, ki so se pripravljeni podati na podjetniško pot," pojasnjuje direktorica sklada Maja Tomanič Vidovič. Na odru Podima, ki traja od ponedeljka do srede, se bo med drugim zvrstilo 60 predavateljev, uveljavljenih mednarodnih strokovnjakov za inovativno podjetništvo. Drevi pa bodo tudi razglasili zmagovalca izbora slovenskega startupa leta.