Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kljub zahtevnim razmeram v gospodarstvu, ki so posledica letošnjega, s koronavirusom zaznamovanega leta, so se mnoga podravska podjetja odločila za izplačilo božičnice svojih zaposlenim. Nekatere večje družbe pa bodo počakale na podatke o poslovanju v letošnjem letu in šele potem sprejele odločitev o tem, kako bodo nagradile delavce.

V mariborskem Henklu zaposleni dobijo božičnico vsako leto, glede njenega izplačila pa se dogovorijo s sindikatom. Vodja službe za kadre in nagrajevanje Henkel Adria regije Blanka Žerjav: "Božičnico vsako leto izplačamo že novembra in letos je božičnica znašala 949 evrov."

V Dravskih elektrarnah Maribor, kjer so letos zabeležili tretjo najboljšo proizvodnjo v zgodovini, so zaposleni prejeli nagrado za poslovno uspešnost v višini 645 evrov bruto. Izplačilo božičnice zaposlenim so napovedali še v Palomi iz Sladkega Vrha, ni pa še znano, kako se bodo odločili v Mariborski livarni, kjer jih pesti upad naročil zaradi koronakrize. Sicer pa Martin Dular, sekretar Sindikata kovinske in elektroindustrije, pravi, da je večina podravskih podjetij iz te panoge božičnico vendarle izplačala: "Pretežno vsa podjetja v naši regiji, govorim o večjih podjetjih, kot so ADK, Palfinger, TBP, so dobili božičnice, eni več, eni manj. V manjših podjetjih pa so tudi prejeli božičnico, vendar verjetno manj."

V nekaterih podjetjih pa bodo z izplačilom nagrad za poslovno uspešnost zaposlenim počakali na januar, ko bodo znani podatki o poslovanju v letu 2020. Med njimi so tudi Impol iz Slovenske Bistrice, Talum iz Kidričevega in mariborski Lumar.