Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Čez nekaj mesecev se bodo začela dela na Mariborskem otoku. Tam bodo septembra začeli obnavljati dotrajan most, prihodnje leto pa naj bi na edinem poletnem kopališču v Mariboru opravili nekoliko obsežnejša investicijska vzdrževalna dela.

Na Mariborskem otoku bodo po končani poletni kopalni sezoni začeli obnavljati tamkajšnji dotrajan most, pred kopalno sezono v letu 2022 pa bodo izvedli tudi nekatera investicijska vzdrževalna dela na kopališču, napoveduje podžupan Samo Peter Medved: »Vstop v samo kopališče bo potekal skozi tamkajšnji objekt, kot je bilo to urejeno v času, ko je bilo kopališče zgrajeno. Pred vstopom na Mariborski otok bodo postavljeni potopni valji, ki bodo preprečevali vstop osebnim vozilom na most, ki bo namenjen za kolesarje in pešce. Tako bo prihodnje leto otok stalno odprt za sprehajalce, kar danes ni mogoče.« Uredili bodo vhodno avlo in ogradili kopališče. Dela bodo predvidoma izvedli tudi na bazenih, dodaja direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar: »Predvidena je tudi sanacija ploščadi in bazena ter bazenske tehnike, tako da bo zadoščeno vsem zakonskim regulativam. Možno bo tudi ogrevanje vode.«

Letošnja poletna sezona na kopališču Mariborski otok se bo sicer ob primernem vremenu začela 25. junija, končala pa na zadnji dan šolskih počitnic.

Dela v Ljudskem vrtu gredo h koncu

Če se bodo dela na Mariborskem otoku začela šele čez nekaj mesecev, pa gredo h koncu obnovitvena dela zahodne tribune na stadionu Ljudski vrt. Obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta naj bi končali 28. maja, saj bo 31. maja stadion gostil četrtfinale Evropskega nogometnega prvenstva do 21 let. Vsa dela bodo sicer končana kasneje, saj morajo urediti še okolico. Investicija naj bi se od prvotno načrtovanih 6 milijonov tristo tisoč evrov podražila na 7 milijonov ali celo več, saj so morali opraviti dodatna dela.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal