Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborska občina bo kmalu izdala prvo številko novega občinskega časopisa, imenovanega »Časopis za prijazen Maribor«. Izid je simbolično predviden za 19. oktober, dan pred praznikom prve pisne omembe mesta Maribor.

Urednik Dejan Pušenjak o vsebinskih poudarkih: "Ko smo snovali časopis, smo se nekako postavili, da bi štartali iz treh temeljnih izhodišč: da bi bili servis za meščane v najširšem smislu, da bi prinašali uporabne informacije, pa tudi informacije o naši skupni zgodovini, da bi bili nekako povezovalni mehanizem mesta, kjer se mesto prepoznava, reflektira samo sebe, prinaša zgodbe o zanimivih ljudeh in da bi seveda pokazali, da Maribor živi kot urbana sredina, kjer se srečujejo mnoge različnosti in kjer živi, ne nazadnje, veliko zanimivih in pametnih ljudi, ki imajo kaj za povedati."

Časopis bo izšel v nakladi 56.000 izvodov, v nabiralnik pa ga bodo prejela vsa gospodinjstva in še nekateri drugi prejemniki v Mestni občini Maribor. Prva številka časopisa bo občinski proračun stala okoli 25 tisoč evrov. Oglasov v njej ne bo.