Osrednja mariborska knjižnica je od danes začasno odprta v trgovskem centru City. Bralcem in obiskovalcem ponuja 80 tisoč enot gradiva, pa tudi vse časopise in periodiko, ki je bila prej na voljo v čitalnici na Rotovškem trgu. Prostori so prijetni in lepo urejeni – zaposleni, bralci in člani knjižnice, bodo tako lahko kakovostno preživeli čas do leta 2024, ko se bodo spet vrnili na Rotovški trg.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

V osrednji mariborski knjižnici so zelo veseli, da je napočil dan, ko so se spet lahko srečali z bralci, pravi direktorica knjižnice Dragica Turjak: "Jaz mislim, da bo knjižnica prinesla kar nekaj življenja v trgovski center City in če bo tako, bomo tudi mi zelo veseli."

Na Rotovškem trgu še vedno praznijo pisarne, nekaj dela jih čaka še tudi po novem letu, saj se vsega naenkrat ne da postoriti. Pionirska knjižnica zaenkrat ostaja na Rotovškem trgu, dodaja Turjakova: "Upamo, da bo dostop do knjižnice varen, sicer bomo tudi za Pionirsko knjižnico iskali nadomestno lokacijo."

Kaj menijo o začasnem domovanju knjižnice v trgovskem centru City obiskovalci in bralci?
"Pravzaprav sem presenečena, da so se preselili sem, in tega sploh nisem vedela, kot verjetno tudi veliko drugih ljudi ne ve. Komaj sem čakala, da se knjižnica odpre, saj je bila zdaj tako dolgo zaprta. Bolje to, kot nič. Vrnil sem deset knjig, ki sem si jih sposodil, zdaj pa iščem še kakšno čtivo zame, po mojem okusu."

Knjižničarji prisrčno vabijo na obisk v njihove začasne prostore.