Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor
Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in mariborska občina sta danes podpisali 8, 9 milijona evrov vredno pogodbo s konzorcijem treh podjetij - Pomgrad, Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding – o izvedbi gradbenih del za gradnjo podvoza pod železniško progo na Ljubljanski cesti. Dela, zaradi katerih bo omenjena cesta na odseku med Jezdarsko in Masarykovo ulico ves čas zaprta, bodo začeli konec julija, končala pa naj bi se predvidoma septembra prihodnje leto.

V sklopu projekta bo prenovljen tudi Magdalenski park, uredili bodo novo sodobno železniško postajališče, kolesarski promet bo ločen od vozišča, ob tem pa bodo obstoječi križišči Ljubljanske in Ulice Moše ter Ljubljanske in Jezdarske ulice preuredili v krožišče.

V času gradnje bo omogočen dostop prebivalcem in podjetjem na sicer zaprtem območju, za pešce in kolesarje bo zgrajen začasni nivojski prehod, spremenjene bodo trase mestnega potniškega prometa. Zaradi zaprtja Ljubljanske ceste se bo promet preusmeril na Gorkega ulico in Titovo cesto, zato pristojni, v primeru zastojev, prosijo za razumevanje.

Celotna vrednost projekta je vredna nekaj manj kot 10 milijonov evrov, samo gradbena dela bodo stala 8,9 milijona. Občina bo zagotovila 3,2 milijona, večji del pa država.