Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Po končani lanski kopalni sezoni so začeli obnavljati mestno kopališče v Slovenski Bistrici. Investicija je vredna 665 tisoč evrov, od tega jih bo okoli 55 000 prispevala fundacija za šport. Gradbena dela so končana, je pa vprašanje, ali se bo zaradi epidemije kopališče letos sploh lahko odprlo.

Dolgo načrtovana in nekajkrat prestavljena obnova dotrajanega mestnega kopališča je skoraj pri koncu. Gradbena dela so že končana, tudi keramika je skoraj že skoraj položena, namestiti morajo le še kopališko opremo, ležalnike, igrala, senčnike in pohištvo. Ker so bazensko školjko podaljšali za 1,5 metra, bodo lahko pridobili tudi licenco za izvedbo tekmovanj v 25-metrskem bazenu. Postavili bodo tudi montažni otroški bazen. Bazenska tehnika je nova in sodobna, preuredili so dotrajane lesene prostore, pri vhodu uredili prostor za vzdrževalce in prvo pomoč. Dolgoročno pa načrtujejo še ureditev parkirišča in igrišča za odbojko na mivki.

Župan dr. Ivan Žagar: "Dela gredo h koncu, tako da bo obnova končana v predvidenem roku, to je 15. maj. Skupaj s športnimi igrišči v bližini bo to območje zelo zanimivo in privlačno za mlade." Temu pritrjuje tudi direktor Zavoda za šport Marjan Štimec: "Dela so pri kraju, namestimo samo še pohištvo in lahko odpremo, ko bo možno."

Bistriško mestno kopališče bodo predvidoma odprli sredi junija oziroma tako kot vedno ob koncu šolskega leta, a je to seveda zelo odvisno od poteka epidemije.