Športni objekti Maribor so z občino in Mariborskim vodovodom pridobili 5-letno vodno dovoljenje, potrebno za nemoteno obratovanje edinega mestnega poletnega kopališča Mariborski otok. Tako letošnja kopalna sezona ni več pod vprašajem.

Ministrstvo za okolje in prostor je izdalo vodno dovoljenje za naslednjih pet let. Gre za dve dovoljenji: za oskrbo s pitno vodo in za vodo za polnjenje bazenov. Vodni dovoljenji omogočata Športnim objektom Maribor nemoteno delovanje poletnega kopališča. Matej Pungartnik, vodja kopališč pri Športnih objektih, ki upravljajo s kopališčem, pojasnjuje: »Pogojno dovoljenje je bilo izdano že pred petimi leti, zdaj pa so dovoljenje ponovno podaljšali za pet let za lastni vir vode. V prihodnje bo potrebno razmišljati o izgradnji cevovoda na Otok, ki je bil že v načrtu.«

Spomnimo, ideja o napeljavi vode iz vodovodnega sistema Mariborskega vodovoda ni nova. Podobna negotovost glede obratovanja kopališča je visela v zraku že pred petimi leti, ko so šele tik pred začetkom kopalne sezone uspeli pridobiti začasno vodno dovoljenje. Takrat je bil na mizi tudi projekt napeljave cevovoda na otok, a po pridobitvi vodnega dovoljenja je ideja zamrla.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Sicer pa bodo pripravljalna dela za novo kopalno sezono začeli maja. Pred odprtjem kopališča za obiskovalce bodo preverili tudi ustreznost mostu, ki vodi na otok, da bodo obiskovalci, ki bodo prihajali na kopališče, varni, še pravi Pungartnik. Mariborska občina je v rebalansu proračuna predvidela 23 tisoč evrov za pregled mostu in izdelavo idejne zasnove za njegovo sanacijo.