V zavodu Športni objekti Maribor, ki upravlja več mariborskih športnih objektov, so z vladnim rahljanjem protikoronskih ukrepov sprostili nekaj rekreacijskih dejavnosti, kopalna sezona na edinem mestnem letnem kopališču pa je negotova.

Že ves čas epidemije je odprt hipodrom v Kamnici, saj to zahteva že oskrba konj, od prejšnjega tedna sta odprta teniška parka Ljudski vrt in Tabor, obratuje atletski stadion Poljane, na razpolago je tudi balinišče v Ljudskem vrtu. Športno-rekreacijske dejavnosti potekajo s predpisanimi omejitvami oz. ob upoštevanju ukrepov, poudarja direktor zavoda Tadej Mežnar in dodaja, da so ta čas izkoristili tudi za redna vzdrževalna dela: »Izvajamo jih predvsem na zelenicah, zlasti na nogometnih igriščih, ki jih ne smemo zanemariti. Ko se bodo sprostili ukrepi tudi za uporabo teh igrišč, bomo pripravljeni.«

Kopalna sezona na kopališču Mariborski otok pa je za zdaj še negotova, pravi Mežnar: »Nimamo še nobenih navodil, kako bo s poletno sezono na zunanjih kopališčih, tako da ta trenutek ne moremo podati še nobenih informacij.« Kopališče odprejo po navadi na zadnji dan pouka, priprave na kopalno sezono pa naj bi se tudi letos začele sredi maja. Tako bodo do takrat počakali na navodila in nato sprejeli odločitev, kako naprej.

V zavodu Športni objekti Maribor je od 60-ih zaposlenih trenutno kar 51 delavcev na čakanju.

Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec