Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar
Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar

Mariborski bolšji sejem na Teznu, ki je zadnje tedne poleg tradicionalnih nedelj deloval tudi ob sobotah, bo ta konec tedna že drugič zapored zaprt, saj organizatorji niso dobili pozitivnega mnenja Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Inštitut je organizatorjem prejšnji teden očital, da iz vloge niso razvidni ustrezni ukrepi za razmik stojnic, higieno sanitarij in omejitev števila oseb, tokrat pa je razlog birokratske narave, saj je obrazec pripravljen bolj za koncerte kot za tržno dejavnost, pravi organizatorka Sergeja Lovec:

"Tu je potem bilo mogoče malo smešno nastavljeno vse skupaj. Jaz sem v bistvu napisala 500 tam pod število in jaz sem to smatrala, da je to 500 tako kupcev kot prodajalcev skupaj. Verjetno pa je bilo mišljeno, da odbiješ, koliko imaš prodajalcev in koliko je teh rediteljev, koliko pa lahko potem pride teh kupcev."

Organizatorka dodaja, da velika površina prizorišča omogoča ustrezno izvedbo ukrepov. NIJZ konkretnega primera ne komentira.

Organizatorka pa upa, da bi lahko sejem vendarle odprli že prihodnji konec tedna. Sejem namreč nekaterim predstavlja edini vir dohodka. Kot še pojasnjuje, je bil odziv prodajalcev zadnje tedne tolikšen, da so morali nekatere celo zavrniti.