Srednja šola za trženje in dizajn Maribor je drugačna – živa, saj že ob prihodu lahko opazimo domiselno aranžirana izložbena okna. Dijaki s pomočjo učiteljev iščejo kreativne ideje, ne le o tem, kako izdelati izdelek, ampak tudi, kako ga prodati; na šoli pa so pred kratkim uredili tudi najsodobnejšo učilnico za razvijanje znanj s področja trženja in kreativnosti.

Foto: MMC RTV SLO/Srednja šola za trženje in dizajn
Foto: MMC RTV SLO/Srednja šola za trženje in dizajn


Na Srednji šoli za trženje in dizajn izobražujejo za pet ekonomskih programov, aranžerje, ekonomske tehnike, trgovce in administratorje. Ravnateljica Tanja Lakoše: »Naša šola je šola, kjer prihaja v ospredje podjetništvo, dizajn, trženje in dekoraterstvo in je šola, ki je živa, kjer smo zelo kreativni in ustvarjalni.«

V zadnjih letih so šolo obnovili, ji dodali učno prodajalno pa tudi najsodobnejšo učilnico – učno podjetje. Že junija lani so začeli s projektom Z nasmehom v nov dan, ki se nadaljuje skozi vse šolsko leto: »Na spletni strani šole z nasmehom vabimo vse, naj si najprej poslušajo našo pesem, ki odraža duha šole, vabimo pa tudi k izobraževanju na naši šoli, da postanejo del naše velike ekipe,« pravi Suzana Golob Strmšek.

Šola je usmerjena v prihodnost, izvajajo projekte, kot so Šolsko okno, Šola za lajf, Glavni odmor in še drugi: »Trgovina in trženje sta že davno presegla čase, ko so bili kupci postreženi izza pulta,« pa dodaja Darja Lesjak.

Na Srednji šoli za trženje in dizajn se zavedajo, da šola ni samo učenje, ampak veliko več – učenje kreativnosti in pridobivanje znanja na svež in sproščen način. Vse, ki jih zanima šolanje pri njih, vabijo, da se udeležijo virtualnega informativnega dogodka, ki ga bodo izvedli v petek, 12. februarja ob 9.,11. in 15. uri ter v soboto, 13. februarja ob 9. uri.