Foto: Radio Maribor/Kristina Prah
Foto: Radio Maribor/Kristina Prah

Prelomni časi lahko ponujajo tudi nove priložnosti, to je bilo vodilo pri izboru letošnje tematike tradicionalne razstave z naslovom »AB HINC Od zdaj naprej. »

» Potem ko je Društvo proslavilo 100. obletnico delovanja in preživelo krizo pandemije sem razmišljala, kako naj takšno društvo živi naprej«, pojasnjuje kustosinja Kristina Prah.

Na poziv k sodelovanju na pregledni razstavi se je odzvala večina umetnic in umetnikov, ki se povezujejo v stanovskem društvu in ustvarili so raznovrstna umetniška dela, slike v mešanih tehnikah in v olju na platnu, akvarele, kolaže, risbe in fotografije ter skulpture.

» Razstavljena dela pa razkrivajo več optimizma kot tista iz minulih let. Premišljevanja umetnikov so v večji meri usmerjena v človekovo notranjost, zatekanje v umetnost in v naravo«, dodaja kustosinja.

Razstava umetniških del 41 umetnic in umetnikov bo v galeriji DLUM na ogled do konca februarja, mesec prej pa bodo izbrali najboljša in avtorje nagradili s samostojno razstavo v društveni galeriji prihodnjo jesen.