Prostori stare Pošte na Šmartnem na Pohorju Foto: Radio Maribor/KS Šmartno na Pohorju
Prostori stare Pošte na Šmartnem na Pohorju Foto: Radio Maribor/KS Šmartno na Pohorju

V kratkem se bo Krajevna skupnost Šmartno na Pohorju lotila obnove prostorov bivše pošte, ki jih je lani za 36 000 evrov odkupila od Pošte Slovenije. Doslej je KS razpolagala z 20 m2 veliko pisarno, skupaj z njo in novimi prostori pa jih bo imela 85 m2.

Prostore bivše pošte na Šmartnem na Pohorju bodo po besedah predsednika KS Modesta Motalna obnovili in preuredili v ustrezne prostore za potrebe krajevne skupnosti: »S preureditvijo bomo lahko pod eno streho združevali dejavnosti vseh društev, ki delujejo na našem območju. Na novo bomo uredili prostore pisarne in nekoliko večji prostor oz. sejno sobo, ki bo namenjena tudi za delovanje društev, s čemer bodo le-ta dobila tudi ustrezne prostore za arhiviranje svojih dokumentov

Ker bodo prostore KS iz zgornjega nadstropja preselili v pritličje, bo delovanje pisarne oziroma KS približano gibalno oviranim in starejšim ljudem. Prenova 85 m2 velikega prostora je ocenjena na okoli 40 000 evrov: "Zamenjali bomo talne obloge, stavbno pohištvo ter obnovili električne in vodovodne instalacije. V načrtu pa je tudi nekaj prezidav. Nabavili bomo tudi vso notranjo opremo, ustrezno potrebam delovanja KS in društev v KS," še pojasnjuje predsednik KS Šmartno na Pohorju Modest Motaln in dodaja, da naj bi KS izvajalca začela izbirati v kratkem, začetek del pa je predviden avgusta.