Javni zavod Lekarne Maribor letos načrtuje obnovo in razširitev lekarne na Taboru. Po izvedbi del bo to ena najsodobnejših lekarn v Sloveniji.

V Lekarnah Maribor načrtujejo celovito prenovo in širitev oziroma nadgradnjo osrednje lekarne, Lekarne Tabor, napoveduje direktor lekarn Albin Turk: »V tej lekarni bomo nadgradili eno nadstropje in povečali število izdajnih mest. Ker gre za dežurno lekarno, moramo to urediti tudi v skladu z zakonodajo.«
Po obnovi bo to ena najsodobnejših lekarn v Sloveniji, saj bo imela tudi robotizirano skladišče. Uredili ga bodo v nadstropju nad lekarno, ki so ga odkupili, medtem ko bo pritličje namenjeno zgolj obiskovalcem in izdajanju zdravil, saj morajo urediti prostor za dežurno službo v skladu z Zakonom o lekarniški dejavnosti. O vrednosti investicije sogovornik še ne želi govoriti, saj čakajo na ponudbe na razpisu za dela. Objavili ga bodo predvidoma še ta mesec. Dela bi se lahko začela maja, trajala pa bodo predvidoma pet mesecev. V tem času bo lekarna na sedanji lokaciji zaprta, pravi direktor Lekarn Maribor Albin Turk in dodaja: »Nadomestna lokacija lekarne Tabor bo na Trgu revolucije, tam kjer je nekoč že delovala taborska lekarna.« Med obnovo bo tam delovala tudi dežurna lekarna.

Mariborske lekarne, ki upravljajo 20 lekarniških enot, letos ob prenovi taborske načrtujejo še prenovo lekarne v trgovskem centru Qlandia.

Foto: Radio Maribor/Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Radio Maribor/Aljaž Mejal