Letni kino Minoriti bo letos zaradi protikoronskih ukrepov na voljo nekoliko kasneje kot doslej. Predvidoma bo potekal od konca julija do začetka prestavljenega Festivala Lent, ki se začenja 21. avgusta. A Mariborčani in drugi obiskovalci bomo lahko v letnem kinu uživali že naslednji teden, v sklopu Mariboxove mestne plaže – CityBeach.

Maribox bo že četrtič pripravil prireditev CityBeach, ki bo tokrat v dveh delih. Prvič naslednji teden, od srede do nedelje, in nato še od 3. do 5. julija, napoveduje direktor Mariboxa Stipe Jerič in izpostavlja letošnjo novost: »Ob 21.30 bomo vsak večer na terasi predvajali filmsko uspešnico, tako da se bodo obiskovalci lahko ob filmu sprostili.« Kinoprojekcije bodo v času CityBeacha vsak večer, razen ob nedeljah, in bodo dopolnile kulinarične in glasbene vsebine plažnega ambienta.

Čeprav z zamikom, bo zaživel tudi Letni kino Minoriti, ki ga Maribox pripravlja s tukajšnjima Lutkovnim gledališčem in Društvom za razvoj filmske kulture v avditoriju lutkovnega gledališča. Filmski program bo potekal v bolj strnjeni obliki, a večkrat na teden. Podrobnosti bodo razkrili kmalu.

Sicer pa se v Maribox vračajo obiskovalci, čeprav jih je manj kot pred epidemijo, pove sogovornik: »Nekateri ljudje so še zmeraj prestrašeni, ne verjamejo da je zbiranje v zaprtih prostorih varno. Drugi še ne vedo, da so se nekateri kino centri odprli, res pa je tudi, da ta trenutek še ni na voljo široke ponudbe novih filmskih naslovov, ki pa počasi le prihajajo v kinematografe.« A iz tedna v teden je obiskovalcev več, še poudarja Jerič.

Foto: Radio Maribor/Maribox
Foto: Radio Maribor/Maribox