Foto: Radio Maribor/občina Šentilj
Foto: Radio Maribor/občina Šentilj

Šentiljski župan Štefan Žvab med glavne dosežke prve polovice mandata šteje velike gradbene investicije, ki spreminjajo podobo krajev v občini, vlaganje v socialo in tvorno sodelovanje v občinskem svetu. Ob tem napoveduje, da se bodo gospodinjstva letos lahko priključila na težko pričakovano širokopasovno optično omrežje.

Obnova in dograditev vrtca v Sladkem vrhu, krožišče v Šentilju in začetek obnove Maistrove ulice so zaznamovali prvi del aktualnega mandata šentiljskega župana Štefana Žvaba. Največji projekt bo sledil v drugi polovici: gradnja športne dvorane v Šentilju. Ta bo sodobna in energetsko varčna, dodaja Žvab.

Številni gradbeni projekti bodo dodobra spremenili podobo občine, ne le Šentilja, pač pa vseh urbanih središč v njej, poudarja Župan in pojasnjuje, da enakomerno razvijajo vse krajevne skupnosti.

Med temi projekti so poleg vrtca v Sladkem vrhu tudi športni park v Selnici ob Muri in novi gasilski dom v Ceršaku.

Po več letih načrtovanj in preložitev je zdaj končno v gradnji tudi širokopasovno optično omrežje; Žvab napoveduje, da se bo nanj mogoče priključiti pred jesenjo. Ob tem poudarja vlaganja v socialo, ki omogočajo, da starejši ostajajo doma in da se tudi mladi ne izseljujejo; tako z januarjem velja višja pomoč ob rojstvu otroka, medtem ko svoje obljube o 20-odstotni pocenitvi vrtca ni izpolnil, "saj so se lani zaradi epidemije razmere bistveno spremenile, občinski stroški za vrtce pa povečali," pojasnjuje župan.

Tokrat Žvab v občinskem svetu za razliko od prvega mandata opozicije nima, saj sodeluje tudi z SDS-om. Načrtovani projekti so tako usklajeni in v občinskem svetu skoraj soglasno potrjeni.