Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
»Kaj lahko storiš danes, ne prelagaj za štiri leta«
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Znani mariborski podjetnik Saša Arsenovič se je za kandidaturo odločil na predlog znanih Mariborčanov, združenih v Iniciativi za Maribor. Kot zatrjuje je nadstrankarski kandidat, na vprašanje ali bo njegovo župansko kandidaturo vložila mariborska Stranka modernega centra pa je odgovoril: »To se Iniciativa za Maribor in jaz še pogajamo. Računamo na podporo večih strank. Nismo šli v pobiranje podpisov, ker mislim da sem v 15 letih že dovolj naredil in odzivi vseh prijateljev, strokovnjakov, in te napovedi zadnjih dni, to samo potrjujejo«.

Na vprašanje glede prepletanja poslovnih in morebitnih mestnih interesov pa je zatrdil, »da zagotavlja tranparentnost in poštenost in da to mnogim ni všeč«.

Arsenoviča podpira Iniciativa za Maribor. »Gospod Arsenovič je človek, ki pozna mariborske probleme. Ki ima Maribor tudi iskreno rad. To se nam je zdel zelo važen moment«, pa je podporo mariborskemu gostincu in hotelirju, ki je znan tudi po ohranjanju kulturne dediščine ožjega mestnega jedra, izrekel Andrej Brvar.