Foto: Peter Giodani/SNG Maribor
Foto: Peter Giodani/SNG Maribor

Drama Dogodek v mestu Gogi Slavka Gruma velja za eno najboljših del slovenske dramatike, ki s tematiko o intimni in družbeni patologiji vedno znova navdušuje ustvarjalce, tudi mladega režiserja Luko Marcena.

» Predstava sledi Grumovi zgodbi o Hani, ki se po dolgih letih vrne v svoje mesto Goga, in se mora soočiti s svojo preteklostjo, spomini na zlorabo Preliha in s prebivalci. Grumovo vedno znova aktualno besedilo pripoveduje tudi o današnji družbi, o pritiskih, ujetosti in nasilju med ljudmi, ki diktirajo naše življenje«, pravi režiser Luka Marcen.

V veliki odrski predstavi igra 18 članov dramskega ansambla, lik Hane upodablja Mateja Pucko, Preliha Vladimir Vlaškalič, vsi pa ob pomoči drugih gledaliških sodelavcev uprizarjajo kolektivno absurdno grotesko. Luka Marcen, ki je v mariborskem gledališču lani že režiral uspešnico Farma Orwel, napoveduje sodobno, dinamično predstavo z močno vizualno podobo. Predstavo sooblikovali dramaturginja Tatjana Doma, scenografinja Sara Slivnik, kostumografinja Ana Janc, avtor glasbe je Mitja Vrhovnik Smrekar.