Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Kot že nekaj petkov zapored so se protivladni protestniki sinoči spet zbrali tudi v Mariboru. Tako kot prejšnji petek, se jih je tudi tokrat zbralo nekaj sto na kolesih, skirojih in peš. Protest je potekal mirno. Spremljalo ga je tudi nekaj policistov, ki gibanja niso omejevali. Ali so obravnavali kakšne kršitve in koliko protestnikov so našteli, nam s policije še niso odgovorili.

Tako kot v Ljubljani je tudi v Mariboru popoldne grozilo, da bo protestnike namočila nevihta, a so kaplje proti večeru ponehale. Tudi tokrat so na Trg svobode prišli pripadniki najrazličnejših starostnih skupin, protestirali pa so predvsem z zvonjenjem, trobljenjem, piskanjem, žvižganjem in razkazovanjem transparentov, množičnega vzklikanja protestniških gesel pa ni bilo.

Protestniki so bili med drugim mnenja, da v državi upadajo standardi demokracije, da politika laže in zatira novinarje ter ne spoštuje naroda, problematizirali očitane nepravilnosti pri nakupih zaščitne opreme in opozarjali na izključevanje nevladnikov pri varovanju okolja.

Približno polovica protestnikov je kolesarila okoli spomenika narodnoosvobodilnega boja, polovica pa je protestirala peš.

Protestniki so po približno tri četrt ure zapustili Trg Svobode in se podali na sprevod po mestnih ulicah. Zaključili so ga na prvotni lokaciji in se nato postopoma razšli.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik