Mariborska mednarodna konferenca Podim, najvplivnejši startup in tehnološki dogodek v tem delu Evrope, se je včeraj uspešno končal v letošnji, zaradi epidemije, povsem virtualni izvedbi. Organizatorji zaradi covida 19 niso mogli organizirati konference v Mariboru – v obliki kot običajno, zato so se odločili celoten dogodek izpeljati prek spleta.

S pomočjo najsodobnejših tehnologij so tako povezali več kot tisoč predstavnikov zagonskih podjetij, investitorjev, predstavnikov združenj in drugih. O tem, kakšen je bil odziv udeležencev na tokratno digitalno izvedbo Podima, programski vodja dogodka Urban Lapajne: »Odziv udeležencev je bil navdušujoč in zelo smo veseli, da je bila digitalna izvedba konference tako dobro sprejeta med udeleženci.«

Letos se je predstavilo več kot 180 zagonskih podjetij, skupaj so v treh dneh izpeljali več kot tisoč sestankov. Namesto na klasičnem odru je na spletu z različnih koncev sveta svoje znanje, izkušnje in nasvete delilo več kot 130 priznanih govorcev. Bogat program konference je tako delno potekal z govorci na daljavo, delno pa iz dveh studiev Podima v Mariboru in na Dunaju, razlaga Lapajne in dodaja, da bo zaradi dobre izkušnje digitalna izvedba v prihodnje postala del Podima, ki pa z osrednjim dogodkom ostaja v Mariboru.

Jutri zvečer bodo razglasili še najboljše slovensko inovativno zagonsko podjetje leta. Finalisti so Evegreen, Influee, Grid instruments, InstaText in Mouzen.

Foto: Radio Maribor/Mitja Sagaj/Podim
Foto: Radio Maribor/Mitja Sagaj/Podim