Z menjalno pogodbo s Termami Maribor je mariborska občina dobila v večinsko last Langerjevo vilo v Mladinski ulici in nekdanjo Mestno restavracijo na Koroški cesti 3 ter še nekaj drugih nepremičnin, Terme pa od občine v zameno skoraj šest tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče ob hotelu Habakuk pod Pohorjem.

Ob večinski lasti Langerjeve vile in nekdanje Mestne restavracije je mariborska občina pridobila še zemljišča – dobrih 1200 kvadratnih metrov ob spodnji postaji sedežnice Radvanje ob Snežnem stadionu in nekaj manjših ob Koroški cesti, Terme pa so ji priznale še solastništvo stavbe na Partizanski, v kateri domuje Turističnoinformacijski center.

Mariborski župan Saša Arsenovič ocenjuje menjalno pogodbo s Termami za uspešno, saj so tako prešle v občinsko last zapuščene nepremičnine v središču mesta, ki že dolgo samevajo. Po njegovih besedah je tako zdaj priložnost, da se rešimo t. i. črnih pack v mestu: »Najprej bomo razmislili, kakšne vsebine lahko tem prostorom damo. Kar se tiče Langerjeve vile, je tam že zgodovinsko prostor športa, zato bomo razmislili, koliko deležnikov lahko tam najde svoj prostor. Ob tem upam, da bomo tukaj lahko našli tudi rešitev za mestno četrt Koroška vrata.«

Vrednost nepremičnin, ki jih je mariborska občina dobila od Term Maribor, je bila pred sklenitvijo pogodbe ocenjena na dobrih 416 tisoč evrov, vrednost parcel, ki so ju v zameno za to od občine dobile Terme, pa na 521 tisoč, zato so Terme po sklenitvi posla občini plačale še razliko vrednosti zamenjanih nepremičnin, to je 105 tisoč evrov.

Večina svetnikov je bila prisotna na vseh sejah, pravijo na mariborski občini. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Večina svetnikov je bila prisotna na vseh sejah, pravijo na mariborski občini. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar