Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je uresničila svoje zaveze o menjavah na vodilnih mestih Policijske uprave Maribor. Tako je vodenje le te prevzel mag. Aleksander Thaler, na čelu kriminalistične policije je po novem Beno Meglič, novi komandir Policijske postaje Maribor 2 pa je Simon Belšak.

Na Policijski upravi Maribor v prihodnjih mesecih načrtujejo še nekaj kadrovskih sprememb in popolnitev vodilnih delovnih mest. Tiste najpomembnejše pa so že izvedli. Tako je na čelu policijske uprave za eno najbolj razgibanih področjih v Sloveniji od začetka julija mag. Aleksander Thaler. Poudarja, da je varnostni položaj na tem področju v prvem polletju stabilen, večje odstopanje povzročajo le nedovoljene migracije.

Novo vodstvo ima tudi sektor kriminalistov

Druga menjava v vrhu mariborske policijske uprave pa se je zgodila pri sektorju kriminalistične policije. Odslej jo vodi Beno Meglič, izpostavlja pa nekaj delovnih prioritet. Med njimi so nedovoljene migracije, droge in premoženjski kriminal.

Sicer pa je novo vodstvo dobila tudi policijska postaja Maribor 2. Zdaj jo vodi Simon Belšak. Ta pa obljublja, da se bodo trudili izpolniti pričakovanja vseh meščanov oz. občanov.

Policija potrebuje svež kader

Še to: policija je tokratno predstavitev izkoristila tudi za povabilo v svoje vrste. Še vedno se namreč soočajo s pomanjkanjem kadra.