V skladu z navodili sproščanja protikoronskih ukrepov bo v Univerzitetni knjižnici Maribor od srede spet na voljo večina čitalnic. Delovni čas med tednom bo ponovno daljši, prav tako bo knjižnica odprta tudi ob sobotah.

Od srede bo mariborska Univerzitetna knjižnica spet odprta od 9-ih do 19-ih in ob sobotah od 9. do 13. ure. Pri izposoji gradiva bo še vedno priporočeno vnaprejšnje naročanje. Odprli bodo 44 čitalniških mest v veliki čitalnici v tretjem nadstropju in v bralnih celicah ter dve čitalniški mesti v domoznanski čitalnici, razlaga vodja enote za izposojo in posredovanje dokumentov Univerzitetne knjižnice Maribor Sandra Kurnik Zupanič in dodaja: »Dostop do polic v prostem pristopu oziroma samostojno iskanje knjig še ne bo mogoč, prav tako ne bo mogoče prelistavanje dnevnega časopisja in revij, zato ostajata zaprti časopisna in Turnerjeva čitalnica.« Prav tako ostajajo do preklica zaprti glasbena in filmska čitalnica, čitalnica Čuk in prostor za skupinsko delo. Mogoč bo dostop do domoznanske zbirke oziroma do posebnih zbirk, a po vnaprejšnjem naročanju.

Uporabnike knjižnice ob tem prosijo, da ob obisku spoštujejo vse splošne higienske ukrepe, predvsem razkuževanje rok in vzdrževanje primerne razdalje. V času zaprtja univerzitetne knjižnice niso tekli zamudni roki, zato člani tudi niso prejemali opominov, ki pa jih bodo od srede ponovno pošiljali.

Po poletnem odpiralnem času bodo v tej knjižnici delali od 12. julija do 15. avgusta.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal