Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborska poklicna gasilska brigada in 16 prostovoljnih gasilskih društev je danes predstavilo opremo, ki jo bodo kot donacijo predali gasilcem iz Mariboru pobratenega Srbskega mesta Kraljevo.

Kraljevo so junija prizadele obsežne poplave, zaradi katerih so na pomoč poklicali tudi mariborske gasilce, ki sicer zaradi hitrega umika vode jim ni bilo treba posredovati. Se je pa tamkajšnjim gasilcem pri posredovanjih uničilo kar precej zaščitne opreme, ki jo bodo zdaj v obliki donacije prejeli iz Maribora. Poveljnik gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer pojasnjuje, da gre za več kot 100 kosov zaščitne opreme in več kot 100 čelad. Je pa tudi precej drugih gasilskih pripomočkov.

Darovana oprema je brezhibna, vendar zaradi svoje starosti, ni več v skladu s slovensko zakonodajo. Gasilcem v Kraljevem pa bo prišla izredno prav, saj kot pravi Ciringer je njihova osebna zaščitna oprema izredno slaba.

Opremo jim bodo predali v uporabo v četrtek, dan pred vsakoletno slavnostno gasilsko prireditvijo in polaganjem venca v spominskem parku Kraljevo.