Mariborski mestni svetniki bodo na ponedeljkovi seji v prvem branju obravnavali nov odlok o ustanovitvi Javnega zavoda za turizem Maribor - Pohorje. Kot pojasnjujejo na občini, prihaja do tega zaradi uskladitve s spremenjeno zakonodajo in zaradi lanskega izstopa okoliških občin iz tega zavoda, tako da je zdaj njegova edina ustanoviteljica mariborska občina, to pa morajo uskladiti z novim odlokom.

Število članov sveta mariborskega zavoda za turizem bo po novem prepolovljeno, štel bo 6 članov, štiri bo imenoval mestni svet, enega župan, eden pa bo iz vrste zaposlenih. Novi odlok bo jasno opredelil dejavnosti javnega zavoda, prinaša pa tudi pomembne vsebinske dopolnitve, mdr. bo financiranje po novem urejeno projektno oz. po programskih sklopih, kar naj bi prineslo večjo preglednost porabe javnih sredstev, pojasnjuje podžupanja Alenka Iskra. Župan bo na predlog direktorja in po predhodnem mnenju sveta zavoda mdr. odločal tudi o načinu razpolaganja s presežki prihodkov in o pokrivanju morebitnih primanjkljajev zavoda. Kot poudarja podžupanja Iskra, bo novi odlok omogočal večjo učinkovitost zavoda za turizem in večji vpliv na razvoj turizma v mestu in regiji.

23. septembra se dosedanji direktorici zavoda Doris Urbančič Windisch izteče delovno razmerje in takrat bodo objavili razpis za novega direktorja, morda že po novem odloku, če bo ta sprejet pravočasno.

Pogled na Dravo in Lent Foto: BoBo
Pogled na Dravo in Lent Foto: BoBo