Foto:
Foto:

Poslovni rezultat mariborskega javnega podjetja Marprom za leto 2018 sicer še ni povsem uraden, že zdaj pa je jasno, da bo podjetje končalo z minimalnim presežkom ali minusom v višini od 10.000 do 15.000 evrov. Bernard Majhenič, direktor avtobusnega prevoznika, ki upravlja tudi naprave in smučišča na Pohorju, poudarja, da je rezultat poslovanja podrejen investicijam. Večji del so jih izvedli na Pohorju, stale pa so 2 milijona evrov.

Med osrednjimi cilji v tekočem letu sta nakup lastniških deležev DUTB na Areškem Pohorju in gradnja vmesne postaja gondolske žičnice, skoraj 1, 5 milijona evrov vredno investicijo pa mora poleg mestnih svetnikov odobriti še SID banka. Bernard Majhenič poudarja, da projektno dokumentacijo pripravljajo, prvi pogovori s SID banko in mariborsko mestno upravo so že opravljeni, investicija na ključ pa bi lahko bila končana v treh mesecih.

V Marpromu v tekočem letu pričakujejo za milijon več prihodkov na račun poletnega kolesarskega turizma; v ta namen bodo v aprilu gostili tudi najboljše tekmovalce v spustu, prav tako aprila pa bodo rešeni vsi zapleti glede pomanjkanja avtobusnih šoferjev.

Več, tudi o mariborskem holdingu in zimski smučarski sezoni, pa v daljšem pogovoru z direktorjem Marproma.