Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski mestni svetniki so na nocojšnji seji veliko pozornosti ponovno namenili tematiki, ki spremlja preoblikovanje javnega zavoda Športni objekti Maribor v družbo z omejeno odgovornostjo. To naj bi pomagalo pri sanaciji večletnega negativnega poslovanja. Pri razpravi je prišlo tudi do vroče krvi.

Svetniki so potrdili odloka o upravljanju športne infrastrukture po preoblikovanju zavoda, zapletlo pa se je pri seznanitvi z zadnjim letnim poročilom. Zavod je epidemijsko leto z milijonsko pomočjo predvsem občine, pa tudi države, prvič po sedmih letih sklenil pozitivno:

"Presežek prihodkov nad odhodki znaša 17.119 evrov," je povedal direktor Tadej Mežnar.

Člana sveta zavoda in mestnega svetnika Milana Mikla iz opozicijske Liste Franca Kanglerja pa je zmotila neusklajenost več podatkov, med prilogami je pogrešal tudi revizijsko poročilo:

"V elaboratu imamo ene številke, v prilogi elaborata druge številke, v letnem poročilu pa tretje. Kako je to možno?"

Tako pa predsednica odbora mestnega sveta za finance Katarina Mejal:

"Odbor predlaga, da se čimprej opravi revizija poslovanja zavoda za preteklo leto, o izsledkih revizije pa naj se pisno poroča odboru za finance."

Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta pripravlajlce poročila podprla, z obljubo podžupana:

"Zelo sem vesel, da so bile podane tudi tehtne pripombe, ki jih bomo vse tudi raziskali."

Da pa so poročilo že potrdili pristojni organi in da se mestni svet z njim samo seznanja.

Prišlo je tudi do hude krvi in prerekanja, župan je večkrat odvzel besedo, očitali so mu arogantnost. Tako Lista Franca Kanglerja kot Matic Matjašič so želeli razpravo prestaviti na prihodnjo sejo. Ker je župan to zavrnil, so sejo zapustili.