Maribor v prazničnem vzdušju. Foto: BoBo
Maribor v prazničnem vzdušju. Foto: BoBo

26. novembra, ko bodo v Mariboru prižgali praznične lučke, načrtujejo tudi otvoritev letošnje Miklavževe tržnice na Glavnem trgu. Ta bo trajala teden dni, nato pa bodo božično-novoletno praznično ponudbo zapolnili še z dodatnimi hiškami in stojnicami. Kakšno je bilo zanimanje za najem le-teh?

Trenutno so prejeli 14 popolnih vlog za najem 15-ih prazničnih hišic na Glavnem trgu, ena je tako še prosta, razlaga Nataša Matijevič, vodja službe tržnic mariborske Snage, ki je v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor zbirala ponudbe za najem hišic in stojnic. Cene najema so različne od paketa, za celotno praznično obdobje znaša najem hiške 450 evrov. Kot pravi sogovornica, se je na razpis prijavila večina prodajalcev, ki so tam prodajali že lani: "Ponudba je približno takšna, kot je bila lani: sladki program, kulinarika, šali, kape,..."

Zanimanje za najem 15-ih stojnic na Koroški cesti, kjer so nameravali postaviti ART tržnico, pa je manjše, kot so se nadejali, navkljub ugodni najemni ceni 60 evrov: "Bomo počakali še kak teden, da vidimo, ali se bodo te stojnice napolnile ali ne. V kolikor se ne bodo, jih bo stalo nekoliko manj."

Zanimanje za najem dveh stojnic na Trgu svobode, ki bosta namenjeni sladkemu programu za otroke, pa je bilo večje od pričakovanj. Kot smo že poročali, letos na občini ob običajni okrasitvi središča mesta načrtujejo tudi okrasitev Vojašniškega trga, če bodo obnovitvena dela tam že končana. Okrasitev naj bi širili tudi v Magdalenski park.

Praznični program se bo letos iz Čarobnega decembra preimenoval v Čarobni Maribor, večji dogodki pa so v načrtu na dveh prizoriščih: na Trgu Leona Štuklja in Glavnem trgu, seveda če bodo razmere to dovoljevale.