Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborski kriminalisti so danes pojasnili v ponedeljek podano ovadbo proti moškemu, ki naj bi poskušal umoriti sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič. Njegova identiteta uradno ni znana, neuradno pa gre za njenega partnerja, ki je še zmeraj na prostosti. Čeprav je bila zoper njega spisana ovadba, policija namreč še vedno nima dovolj dokazov, da bi zanj odredila pripor.

Policija sumi, da je poskušal napadalec 16. junija okrog pol ene ure zjutraj pred vhodom v stanovanjsko hišo s topim predmetom Danielo Ružič umoriti. Motiv za dejanje naj bi bilo njeno zasebno življenje, saj naj bi napovedala selitev iz skupne hiše. Od osumljenca pa naj bi zahtevala tudi skupni družinski denar.

Kriminalisti so osumljenca pretekli teden pridržali, ga zaslišali, a so ga po odločitvi sodišča znova spustili na prostost. In čeprav je ovadba spisana, je še zmeraj na prostosti, saj kot pravi vršilec dolžnosti vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl za pripor, naj ne bi bilo dovolj razlogov.

Po podatkih kriminalistov naj bi osumljeni žrtev celo v bolnišnici obiskoval. Zato so sodišču predlagali odredbo prepovedi približevanja. Ružičeva je sicer že pri zavesti in pri preiskavi sodeluje s policijo. Ob tem Kolbl dodaja, da morajo opraviti še nekatera preiskovalna dejanja in da bodo ovadbo še dopolnili.