Foto: SNG Maribor / Tiberiu Marta
Foto: SNG Maribor / Tiberiu Marta

V programu 68. Ljubljana Festivala bo danes ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani nastopila mariborska opera z opereto Netopir Johana Straussa mlajšega.

Po štirih mesecih zatišja zaradi epidemije se je mariborska opera prejšnji četrtek domačim poslušalcem znova predstavila z opereto Netopir. Uspešnico, ki je lani oktobra navdušila na premieri - zapleteno in iskrivo zgodbo polno intrig, nezvestobe, zapletov in navidezne brezskrbne zabave bo nocoj v Ljubljani vodil Simon Robinson.

Za nastop v Ljubljani so v mariborski operi izbrali domače izvajalce. Direktor mariborske opere Simon Krečič: "Celotna zasedba je sestavljena iz 'hišnih' pevcev, kar se mi zdi v tej situaciji absolutno nujno - da se mariborsko gledališče pokaže s svojo zasedbo."

Ob orkestru in zboru SNG Maribor bodo nocoj na osrednjem trgu pred Slovensko filharmonijo v Ljubljani v glavnih vlogah nastopili Martin Sušnik, Andreja Zakonjšek Krt, Petja Ivanova, Sebastijan Čelofiga,Tim Ribič, Jaki Jurgec, Dada Kladenik, Mojca Potrč, Dušan Topolovec in v govornih vlogah Bojan Hiteregger in dramski igralec Vojko Belšak v vlogi Froscha.