Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor
Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor

Podvoz na Ljubljanski cesti v Mariboru se počasi bliža zaključnim delom. Rok za končanje del je 24. november, projektantska napaka, ki je bila razkrita na začetku tega leta in tudi že odpravljena, pa tega naj ne bi zamaknila. Lahko pa zaradi nje pride do aneksa, ki bo povečal pogodbeno vrednost projekta, kljub temu da so to možnost še v začetku leta na direkciji zavračali.

10 odstotkov vrednosti 9 milijonskega projekta, ki je bil predviden za nepričakovana dela, bi lahko presegli; priznavajo na direkciji za infrastrukturo. Že na začetku tega leta je bilo namreč ugotovljeno, da je prišlo do projektantske napake. Po tej je bilo treba projekt dopolniti in dodati večjo količino armiranega betona, kot je bilo sprva načrtovano. Z izvajalcem del, podjetjem Pomgrad, pa se o končni vrednosti še pogajajo. Kot pravi vodja sektorja za železnice mag. Dejan Jurkovič je Pomgrad postavil višje cene, kot so pričakovali. Na DRSI pa so prepričani, da so te neupravičene, zato se o končni ceni še pogajajo.

Poleg tega pa na direkciji pravijo, da se je med izvajanjem projekta pojavilo še kar nekaj manjših nepredvidenih del, ki pa so po njihovo nekaj normalnega, saj projektant ne more poznati vseh podrobnosti v zemlji.

Glede na to, da končna vrednost projekta torej še zmeraj ni znana, pa rok za sprostitev prometa, za zdaj ni ogrožen, razen če bi zagodlo vreme.