Darilna tržnica je privabila prve kupce. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Darilna tržnica je privabila prve kupce. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Odslej vabi darilna tržnica na mariborskem Glavnem trgu. Do 30. decembra bo odprta med delovniki popoldne, ob sobotah od dopoldneva do večera, ob nedeljah in praznikih pa do 16-ih. Podjetje Snaga želi s selitvijo darilnega programa razbremeniti osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu, kjer med prazniki pričakujejo povečan obisk.

V 15-ih darilnih hišicah se bo do konca leta zvrstilo več kot 20 lokalnih pridelovalcev pravi Nataša Matijevič iz podjetja Snaga:

"Imamo medarje, oljarje, pridelovalce vin, sokov iz aronije, potem imamo veliko izbiro peciva, kruha, potic. salam, mesa iz tunke, zaseke, skratka, domačih slovenskih dobrot."

Dve hišici sta namenjeni ponudnikom s certifikatom »Naše najboljše«, izpostavlja Vesna Horvat z Zavoda za turizem:

"Naše najboljše je znamka kakovosti rokodelskih in živilskih izdelkov ter pridelkov. Gre za lokalne produkte, ki jih ustvarjajo ponudniki na območju Maribora, Dravske doline, Dravskega polja, Pohorja, Kozjaka in Slovenskih goric."

Obiskovalce prosijo, da upoštevajo zdravstvene predpise. Na območju darilne tržnice je prepovedano tudi uživanje kulinaričnih dobrot.

Vabijo tudi k dobrodelnosti

Podjetje Snaga pa vabi tudi k dobrodelni akciji za starostnike »Vrečka srečka« na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu. Kupci lahko v košaro pred mesnim paviljonom prispevajo darila, še pojasnjuje vodja tržnične dejavnosti Nataša Matijevič:

"Podarite lahko stvari, ne samo kupljene na tržnici, starostniki so veseli tudi kakšnih krem za roke, kakšnega pudinga, veseli so kakšnih nogavic, toplega šala ..."