Foto: Oglasno sporočilo/Hotel Jakec
Foto: Oglasno sporočilo/Hotel Jakec

V zimsko-letnih središčih na Pohorju morajo do sredine novembra končati naložbe, ki bodo obogatile ponudbo v vseh letnih časih. Medtem ko so na Arehu odstranili vlečnico Ruška in že tečejo priprave na postavitev nove štirisedežnice, pa so pri vmesni postaji gondole končali gradbena dela. Vse teče po načrtih, enako velja tudi za projekte na drugih delih Pohorja – na Kopah in Treh kraljih.

Na smučišču Trije kralji bodo s pomočjo treh milijonov evrov nepovratnega državnega denarja do 11. novembra zgradili novo sedežnico Veliki vrh, uredili kolesarski bikepark ter lokostrelski poligon in plezalno steno. »Trenutno največ pozornosti posvečamo rušitvi obstoječe vlečnice, ki smo jo že skoraj podrli in pa začenjamo gradnjo temeljev za novo štirisedežnico,« je pojasnil direktor RTC Trije kralji Aleš Juhart in dodal: »Takoj ko bodo ti temelji zaključeni začenjamo z gradnjo kolesarskega poligona in zatem še lokostrelskega, potem pa bo sledila še gradnja plezalne stene na Velikem vrhu«. Naložbe so vredne dobre 4 milijone evrov, od tega bodo več kot milijon zagotovili sami.

Foto: MMC RTV SLO/Ksenija Krmc
Foto: MMC RTV SLO/Ksenija Krmc

Tudi na Kopah tečejo brez zapletov 12-milijonski projekti, od tega je gospodarsko ministrstvo prispevalo skoraj 8 milijonov evrov. Pozno jeseni bodo na voljo: novi štirisedežnici Pahernik in Kopnik in vlečnica Velika Kopa. »Kar bo odpravilo vsa ozka grla in dvignilo konkurenčnost in kakovost smučanja na smučišču Kope,« poudarja Boštjan Paradiž, direktor družbe Vabo, ki upravlja smučišča na Kopah. Ob tem dodaja, da bo še prej nared doživljajski park: «Prvi del adrenalinskega parka bo končan in odprt v prihodnji dneh oziroma v nedeljo, ko bo na sporedu Holcerčkov poletni festival, drugi del parka pa do konca avgusta«. Paradiž še izpostavlja, da gradijo novo apartmajsko naselje; želja je tudi urediti parkirišča, za kar pa bo treba počakati na sprejetje prostorskega načrta. Enako velja tudi za smučišče Trije kralji, kjer v prihodnjih letih načrtujejo gradnjo dveh novih prog s pripadajočo infrastrukturo in razglednega stolpa na Velikem vrhu.