Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Vroči dnevi kar vabijo na kopanje in ohladiti se je mogoče tudi v vodnem parku v Radljah ob Dravi. Tamkajšnji biološki bazen, v katerem kakovost vode vzdržujejo na naraven način, brez uporabe kemikalij, so odprli pred sedmimi leti, turistično ponudbo pa so od takrat obogatili še z možnostjo najema glamping hišk in postajališčem za avtodome. Vse pogostejši gostje v Radljah ob Dravi pa so tudi kolesarji, ki raziskujejo Dravsko kolesarko pot.

Odločitev, da vodni park v Radljah ob Dravi odprejo že 18. junija, je bila prava, je prepričan najemnik infrastrukture Tadej Kuzmič: "Kopalna sezona se je začela super, vreme, temperature, vse je optimalno. Tudi rahljanje ukrepov, to pomeni, da PCT pogoji več za vstop v kopališča, ki so odprta, niso potrebni."

Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Vodni park je trenutno lahko zaseden le 75 odstotno, zato gostom svetujejo, naj pred obiskom preverijo stanje na semaforju na njihovi spletni strani: "Tam v primeru, da vidimo, da se kopališče malo bolj pospešeno polni, tudi objavljamo število prostih mest, tako da si, preden se odpravijo sem, ta spletni semafor ogledajo, ampak to je predvsem v vročinskih vali ali ob vikendih."

Tudi zanimanje za nočitev v glamping hiškah ob vodnem parku Radlje ob Dravi in v tamkajšnjem hostlu, ki ga prav tako upravlja Tadej Kuzmič, je veliko, kar je mogoče pripisati tudi turističnim bonom: "Na podlagi lanskih bonov imamo mi veliko novih rezervacij v letošnjem letu in pričakujemo, da bo s temi boni približno enako."

Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Sicer pa imajo tudi na Koroškem gostinski in turistični delavci trenutno največ težav z iskanjem kadrov: "Teh delavcev pač vedno primanjkuje in jaz mislim, da bo to posledica, ki se bo čutila veliko dlje, kot eno samo sezono," še pravi Kuzmič.

Sploh ker se Koroška turistično vse bolj razvija, tudi zaradi Dravske kolesarske poti, ki privablja številne kolesarje.