Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Letošnjo 1950. obletnico prve pisne omembe mesta Ptuj bodo trajno počastili tudi na eni največjih slovenskih osnovnih šol, ptujski Osnovni šoli Ljudski Vrt. Oktobra bodo namreč na notranjem dvorišču šole odprli rimski botanični vrt z učilnico na prostem.

Ideja za rimski botanični vrt z učilnico na prostem se je porodila lansko šolsko leto. Zbrali so potrebna sredstva, 4 tisoč evrov, in dela se počasi začenjajo. Kot pravi ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič, je že oblikovana maketa, naročen pa je tudi potreben material.

Prva dela bodo izvedli prostovoljci na delovni akc

iji, ki jo bodo izpeljali prihodnji teden. Za projekt so pridobili podporo mestne oblasti, sodeluje pa tudi Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, ki bi šoli dovolil, da nekaj izkopanin postavi v ta nov rimski vrt.

Tako naj bi nastal učni prostor, ki je na neki način poklon 1950 obletnici prve omembe Ptuja, hkrati pa mnogo prinaša šolarjem. Imeli bodo priložnost, da se v prijetnem okolju učijo zgodovino, spoznavajo zelišča in druge rastline ter tam prebijejo tudi čas med odmori. Projekt naj bi bil končan do konca prihodnjega meseca.